Månad: december 2017

Extra soptömning tisdag 12 december

Det var flera medlemmar som missade soptömningen i fredags då VA Syd besökte oss innan klockan hunnit slå 8.00 efter ett par år då vi hunnit vänja oss vid att de kommer först vid 11-tiden. Av den anledningen har vi beställt en extra hämtning på tisdag den 12 december för dem som drabbades. Styrelsen vill…
Läs mer

Märkning av soptunnor

På måndag 11 december ska VA-Syd märka alla våra soptunnor med respektive adress samt byta ut en tag på tunnorna. För att det ska vara lätt för dem att förstå vilka tunnor som hör till vilken adress ber vi er att ställa ut tunnorna framför era solgårdar, gärna i närheten av er brevlåda. Ställ gärna…
Läs mer

Fiberinstallationen har påbörjats

Ett första steg i fiberinstallationen kommer att ske i dagarna med grävjobb och installation av så kallade splitterboxar installeras i samtliga fem gavellägenheter mot södra klockspelsvägen. Jobbet kommer utföras av Mickes Kabel. Installation i lägenheterna kommer ske i andra hälften av januari för att inte störa julefriden. Vi återkommer i januari med mer specifik information.

Beskär kalkstensgångarna

Under höststädardagen var den stora aktiviteten kantbeskärning. Då detta hittills inte ingått i föreningens avtal med SBC så är det medlemmarnas ansvar att hålla kalkstensgångarnas kanter snygga. Det gäller den delen av gången som går från den egna solgården till den bredare gången. Den här tiden på året, när marken är fuktig, är det extra…
Läs mer

Ljus och brand

Inför den mörka årstidens mysiga stunder med sprakande brasa och tända ljus vill vi skicka ut en påminnelse om att kontrollera så att ni har fungerande brandvarnare på samtliga våningsplan.

Påminnelse om ordningsregler: Bilar stannar på gatan

Bilar får absolut inte köras eller parkeras på trottoarer eller grönområden mellan radhuslängorna. Bilarnas tyngd förstör gräsmattor med djupa sår samt orsakar sättningar mellan kalkstenar eller knäcker stenarna i gångarna. Upplys eventuella hantverkare om vad som gäller.

Påminnelse om ordningsregler: Tyst efter 22.00

På förekommen anledning påminner vi om att störande aktiviteter inte får äga rum efter kl.22, vardag som helg. Ljud fortplantas i den murade stommen och stör inte bara den närmaste grannen.

Läget på vinden?

Vi skulle vilja be samtliga medlemmar att inspektera sina vindsutrymmen för att se om det finns spår efter läckage, råttspillning eller liknande. Kontakta i sådana fall styrelsen snarast.